feest en niet meer de enige blonde in Chillogallo
Blijf op de hoogte en volg Marloes
03 September 2012 | Ecuador, Quito
Iemand wel eens popcorn in z´n soep gegeten? Of iemand met een levend konijn op schoot voor zich in de bus zien zitten? Nouja, ik begin intussen wel een beetje te wennen aan Ecuador maar ik blijf me verbazen! (wat overigens wel heel leuk is). Popcorn in je soep is trouwens best lekker.
Dan even voor ik aan mn verslag van de afgelopen dagen begin: sorry dat ik zulke lange berichten schrijf! Maar als ik eenmaal begin te typen typ ik meestal nogal lang door, haha. Voor degene die een kort verslag willen: ik heb een visum, spaans is moeilijk maar gaat beter, ik ben op een markt geweest, in een park en in Sangolqui (dorp in de buurt) en er is een nieuwe vrijwilligster aangekomen hier in Chillogallo (mijn buurt) en met haar heb ik nu ook samen Spaanse les. DAt was de kort versie, nu de wat langere :P
M´n visum: afgelopen woensdag en vrijdag ben ik met Nienke naar de ambasade geweest voor mijn visum. We hadden geluk want 2x waren we binnen een uur aan de beurt (dat schijnt vaak langer te duren). De ambasade is in Quito-Noord dus daar moest ik met de bus heen. Wel leuk want ik vind met de bus gaan hier in Ecuador nog steeds erg leuk en dan zat ik een keer in een andere bus dan naar Centro Historico! Maargoed, ik ben hier nu in elk geval legaal :P
Vrijdag ben ik ook met mijn Spaanse juf naar Quito-Noord geweest. Eerst naar een markt waar behalve fruit en groente ook halve varkens en koeien te koop zijn... Daarna gingen we naar een park (ik ben de naam weer vergeten, namen onthouden is hier niet mijn sterkste punt...) waar het zo in de vakantie heel druk was. Wij hebben even woordjes zitten leren daar. Later kwamen er 3 kleine kindjes bij ons staan, die vonden het wel interesant: zo´n blond meisje dat geen spaans kon. OP een gegeven moment gingen ze ´helpen´ door bij elk dier dat ik moest leren het geluid te maken: echt erg grappig.
Zaterdag is er hier in Quito een nieuwe vrijwilligerster aangekomen. Ze heet Laurianne, komt uit België en woont bij de zus van mijn gastmoeder. DAt houdt in dat ik haar heel vaak zie omdat die familie nogal vaak bij mij thuis komt en andersom. Heel gezellig dus, en ook fijn om weer eens met iemand anders dan alleen Nienke Nederalnds te praten.
Zondag ben ik met Laurianne, Fabienne en Micheline (andere vrijwilligers) naar Sangolqui geweest, een dorp ten zuid-oosten van Quito. Daar was namelijk een feest. Eerst ben ik met Laurianne over de markt gelopen: dat was erg leuk want wat hier allemaal te koop is! Daarna met z´n 4en een dorp verder gegaan waar het feest was. Daar was op dat moment een soort paardenrace bezig. Wij hebben het niet gezien omdat je een kaartje van 5 dollar moest kopen om op de tribune te komen en we hadden neit zo lang de tijd. Maar alleen naar die tribune kijken was al leuk! Een soort houten stijger van 3 verdiepingen met allemaal laddertjes, helemaal vol met mensen! In Nederland zou je het niet verzinnen, maar het werkte voglens mij heel goed en het was in elk geval heel eluk om te zien. Verder sloegen er nog 2x paarden op hol waardoor een hele menigte mensen zo ongeveer plat gedrukt werd door de mensen die wegrenden bij de paarden: och, zo maak je nog eens wat mee.
Vandaag ook weer Spaanse les gehad: de komende twee weken heb ik les samen met Laurianne. Zij spreekt veel beter spaans dan ik maar dat is ook soms wel handig omdat ze dan woorden voor mij kan vertalen. Verder is het ook wel gezellig want dan heb ik weer eens iemand anders om spaans tegen te praten dan mijn spaanse juf. Spaans is nog steeds erg moeilijk maar het gaat wel beter. Mijn gastfamilie weet intussen een beetje mijn niveau en past daarop aan waardoor ik met hen goed kan praten. Verder heb ik vanmiddag ook heel gezellig met het buurmeisje van hier zitten praten en dat ging ook best goed, dus ik ben wel tevreden. Al ben ik nog wel heel blij dat ik nog 3 weken les heb voor ik naar het vrijwilligershuis verhuis! Ik haal bijvoorbeeld nog heel vaak woorden door elkaar heen (gister heb ik met een heel sirieus gezicht zitten beweren dat de mannen in Sangolqui op haarborstels reden inplaats van op paarden: caballo en cepillo lijken best veel op elkaar...) en als mensen snel praten kan ik er nog niks van maken. Mijn Engels gaat er overigens niet op vooruit: ik ben dan al wel weer zo gewend aan het Spaans dat er constant Spaanse woorden door mijn Engelse zinnen heen gaan.
Morgen ga ik na de spaanse les met Laurianne naar de basilica in Centro Historico omdat zij morgen jarig is! Verder speel ik tegenwoordig elke avond Jenga met Leander: heel leuk en grappig (omdat hij soms nogal eens vals speelt).
Ja, volgens mij was dit het wel weer. Ik heb gisteren al mijn foto´s overgezet op usb zodat ik die nu op facebook/mn blog kon zetten maar nu heb ik mn usb thuis laten liggen dus misschien dat de foto´s woensdag komen.
Nog nieuws uit Nederland? Ik hoorde dat het weer nog wel goed was. Hoe is het op de Pax? En op turnen? En vandaag iedereen begonnen met z´n studie? Nog mensen genijntjekwartet (dat hebben ze hier dus niet...)?
xxxMarloes
03 September 2012 - 23:47
Fabiënne:
Heee Marloes,
Het was geen paardenrace maar er zaten stieren achter die tribune!
Toen al die mensen gingen rennen en duwen was er een stier ontsnapt haha, geen paardenrace haha!
Er waren wel een hoop paarden ja haha.
Leuk om je verslagje te lezen over de spaanse lessen en het gastgezin.
Maak je niet druk over je spaans, want ik heb hetzelfde en je hebt 6 maanden de tijd, dus tranquilo! ;)
Tot zaterdag he, dan kunnen we naar Mitad del mundo.
Hebben we gewoon de hele dag, maar daar bellen we nog wel over.
Doeii -
04 September 2012 - 13:56
Opa Oma Van Dilgt:
Marloes wij kijken iedere keer vol spanning uit naar een verslag van jou uit Ecuador. Het verslag kan ons niet lang genoeg zijn. Ik heb hem vandaag wel even afgedrukt en opa zit hem nu in het zonnetje te lezen, want het is hier goed weer. Morgen gaat Opa naar de Bieb om een boek van Ecuador te halen, op aanraden van je moeder, dan kunnen wij ons nog meer inleven waar je zit. Sterkte met je Spaans en
tot het volgende verslag. Opa en Oma van Dilgt
04 September 2012 - 19:00
Marjolein Albers:
Erg leuk om je verslag te,lezen. We hebben een turn nieuwtje Sanne gaat vanaf volgende week toch weer starten bij de selectie groep 2x2 uur. Ze heeft er veel zin in en zal wanneer je weer terug bent veel hebben bijgeleerd.
Wat maak jij een hoop mee in korte tijd, we blijven je graag volgen
Groetjes van de hele familie! -
05 September 2012 - 19:24
Isabella:
Hey Marloes!!!
SUperleuk om je blogs te lezen, het klinkt echt kei leuk!!
Ik ben nu 3 dagen aan het studeren...jaja :P en het is opzich wel gezellig!
Ik begin steeds meer mensen te leren kennen en we hebben vandaag onze
eerste excursie gehad in Wageningen..lekker door de uiterwaarden en het bos fietsen
en wandelen, echt superleuk!! :) Enne verder gaat alles wel goed hier :P Dit weekend Appelpop
met Guus Meeuwes!!! Yeah!! Hey ik wens je nog veel plezier en succes daarzo!!
Heel veel Liefs Isabella xxxxxx -
06 September 2012 - 21:14
Opa En Oma Kock:
Hoi Marloes, schrijf maar lekker lange verhalen, leuk om te lezen en nu weet je het allemaal nog precies
lekker om later terug te lezen. Jammer dat wij 16 jaar geleden niet meer opgeschreven hebben, we hebben het fotoalbum er maar weer eens bijgehaald.
Je maakt in een korte tijd toch wel een heleboel mee, zelfs fictieve paardenraces.
Krijg je nog de kans om in het nationaal museum het goud van de inca's bekijken?
We krijgen de indruk dat je je steeds beter op je gemak voelt, kranige meid!
Veel liefs, succes met het spaans, we kijken uit naar je volgende indrukken.
opa en oma kock -
06 September 2012 - 22:46
Marloes:
Hoi,
Familie Albers: Wat ontzettend leuk dat Sanne weer naar de wedstrijdgroep gaat! Gezellig in de groep bij Jet, hartstikke leuk :) Gaat het verder ook goed bij het vangen Sanne en Floor? Zijn de kindjes lief?
Isabella: heeeeel veel plezier op appelpop en de de groetjes aan de rest!
opa en oma en opa en oma: dankjewel voor de leuke reacties, vind ik erg leuk om te lezen :)
Groetjes Marloes