jungle!
Blijf op de hoogte en volg Marloes
16 Januari 2013 | Ecuador, Quito
Een maandje nog maar en dan ben ik alweer in het koude Druten... Bah, helemaal niet leuk! Ik zou hier nog wel ff kunnen blijven :)
Wat heb ik de afgelopen dagen gedaan. Ja, zoals sommigen misschien al wel op facebook hebben gelezen ben ik naar de jungle geweest :D Eerst zouden we met zn 4en gaan, maar een meisje was ziek waardoor we met Lianne, Laurianne en ik overbleven. David, de man van Melanie die de stichting heeft opgericht was onze gids dus dat was ook gezellig :)
Eerst de nachtbus naar Lago Agrio, vanaf daar in een klein busje naar de kano-opstapplek. Behalve ons 3 waren er ook nog twee andere Nederlanders, een fransman en een man uit Nieuw Zeeland. Na de lunch gingen we de kano in, kano met motor overigens en vaarden we naar de lodge. Het varen alleen al was super gaaf. En onderweg al apen, een slang en ontzettend mooie vlinders gezien (helaas weinig fotos van, alle dieren die we gezien hebben waren ver weg of heel snel waardoor foto´s maken met mijn camera lastig was). De logde waar we sliepen was ook hartstikke mooi, daar heb ik dan wel weer fotos van :P (als het internet een beetje meewerkt heb ik ze over een half uurtje wel op facebook staan hoop ik...) Smiddags zijn we zondsondergang gaan kijken en hebben we gezwommen in het meer. ´sAvonds kwamen we erachter waarom je je klamboe overdag al over je bed moest hangen. Nu was het stikdonker en hadden we een muis, een kikker en een spin en vast nog heel veel andere kleine beestjes in onze kamer... Ach, de nacht overleefd zonder kikkers en dergelijke in mn bed. De volgende dag gingen we eerst een stuk lopen en vertelde David vanalles over de planten enzo, echt hele leuke dingen. Daarna peddelden we terug naar de lodge. ´savonds gingen we piranjavissen. DAar bleek ik niet zo goed in te zijn (steeds was het vlees weg maar de vis ook) maar het was wel heel leuk en vooral erg grappig. Daarna kaaiman spotten, uiteindelijk een babykaaiman van heel dichtbij gezien dat was wel echt heel gaaf. De volgende dag gingen we naar een comune waar een vrouw ons uitlegde hoe je brood maakte van casaves. En daarna naar de sjamaan. Dat was vooral erg vaag, maar opzich had het ook wel iets om te horen enzo. ´s AVonds nog een keer naar het meer toe, we hadden een prachtige zonsondergang en iedereen ging zwemmen: hartstikke leuk. Na het eten een nachtwandeling waar we voornamelijk spinnen zagen. De volgende ochtend vroeg opgestaan om vogels te kijken, vogels hebben we weinig gezien maar wel roze dolfijnen, heel veel doodshoofdaapjes en een prachtige zonsopkomst! Enja, toen zat het er al weer op en moesten we weer naar huis.... Bah, daar had ik nou eigenlijk helemaal geen zin in :P
Maarja, eenmaal op het werk was het ook weer leuk! Gister dagje ziek geweest helaas, te weinig geslapen denk ik maar gister de hele dag zo´n beetje geslapen en nu weer beter. Vandaag weer lekker gewerkt in zuid, en ook weer engelse les gegeven, dat gaat me tegenwoordig ook steeds weer beter af :)
Volgende week begint Lianne met werken dus dat is fijn want dat betekend weer wat extra handen (voor mij vooral in Zuid erg welkom) maar tegelijk gaat volgende week vrijdag Laurianne naar huis toe en over 3 weken Daisy... He twordt dus leeg in huis :( Enja, de volgende ben ik dan! Moet nog ff aan het idee wennen hoor. Ik bedoel, voor mijn gevoel werk ik hier pas net, en nu heb ik nog maar 4 weken en dan moet ik al weer naar huis! Achja, ik vind het ook wel leuk om iedereen in NL weer te zien hoor :)
Ik ga afsluiten, ik zie dat de computer in een kwartier al 7 van de 46 fotos heeft gedownload dus dat komt helemaal goed... Ofzo...
Hoop dat het verslag een beetje te lezen is want het toetsenbord is hier heel irritant, maar dat kunnen jullie vast wel lezen :)
Tot blogs!
xxMarloes
17 Januari 2013 - 08:13
Eva:
Hoi Marloes,
Had het natuurlijk allemaal al gehoord via skype, maar toch echt klinkt het superleuk!
geniet er nog even van en tot snel,
xx -
17 Januari 2013 - 13:20
Naomi:
He lieve Marloes.
Wat een leuke dingen maak je toch steeds mee. Vindt het erg speciaal wat je daar allemaal doet. geniet er nog van en tot snel! liefs Naomi