Mitad del Mundo - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Marloes Dilgt - WaarBenJij.nu Mitad del Mundo - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Marloes Dilgt - WaarBenJij.nu

Mitad del Mundo

Blijf op de hoogte en volg Marloes

09 September 2012 | Ecuador, Quito

Hola!

Jullie zullen wel denken; alweer een blog uit Ecuador? Maarja, het internetcafe is niet echt duur en aangezien ik nu nog bij mijn gastgezin woon heb ik overdag niet heel veel te doen. Alleen maar Spaans leren is ook niks dus dan is af en toe een blog typen gewoon heel leuk! Dus vandaar, hier is er weer eentje.

Afgelopen vrijdag ben ik met de andere vrijwilligers uitgeweest op Plaza Foch (waar heel veel mensen uitgaan). Ecuador speelde die avond een belangrijke voetbalwedstrijd dus de helft van de mensen was in gele t-shirts, heel grappig (ze wonnen uiteindelijk met 1-0). We hebben eerst even iets gegeten en gedronken en daarna gingen we met iemand die ook bij de stichting werkt mee bowlen. Het was gezellig en ook heel grappig want de machine die steeds na een keer gooien de kegels oppakt liet steeds de meest linkse kegel staan waardoor je hoe dan ook altijd een kegel omgooide, ookal ging de bal in de goot. Na een uur gingen we terug naar Plaza Foch om naar een discotheek te gaan. Nouja, iedereen die mij een klein beetje kent weet dat ik niet kan dansen en er ook echt niet van houdt. Maar ik vond het wel heel leuk om mensen te kijken dus ik heb me wel vermaakt. Om half 1 hebben Laurianne en ik de taxi teruggenomen naar huis (met dank aan Fabienne voor maar 9 dollar). s Nachts zie je echt de armoede op straat hoor. Moeders met een baby op de rug die om 1 uur snachts nog steeds snoep proberen te verkopen op straat, mensen die op straat slapen, kinderen die nog altijd op straat lopen en dus waarschijnlijk ook wel de hele nacht op straat blijven... Ja, overdag zie je het misschien niet altijd maar Ecuador blijft natuurlijk een land waar heel veel arme mensen wonen.

Zaterdag ging ik met Laurianne, Fabienne en Salah naar Mitad del Mundo. Dit is de plek waar de evenaar loopt. Eerst gingen we naar het monument; de plek waar de fransen vroeger dachten dat de evenaar liep (die loopt echter een eindje verderop). Foto´s gemaakt bij het monument en de anderen gingen ook wat gegeten. Ik had thuis al gegeten dus liep een beetje rond, keek naar de traditionele dansen die daar werden opgevoerd en kocht 3 leuke armbandjes. Daarna gingen we naar het andere museum, op de plek waar de evenaar echt loopt. We kregen een rondleiding in het Engels, wat erg fijn was want ik vond het echt heel erg interesant en in het Spaans had ik toch een hoop gemist waarschijnlijk. De gids liet zien hoe de indianen woonden en vertelde iets over hun gebruiken. Daarna gingen we naar de evenaar. Eerst foto´s maken bij het bordje natuurlijk, en daarna gingen we nog allerlei proefjes doen. Zo loopt water op de evenaar niet in een draaikolk weg maar gaat het recht naar beneden. Ook kan je op de evenaar veel minder weerstand bieden als iemand probeert je armen naar beneden te duwen, is het heel moeilijk om met je ogen dicht over de evenaar te lopen en kan je een ei op een spijker zetten. Dat moest natuurlijk iedereen proberen en als het lukte was je ´eggmaster´ en kreeg je een diploma, haha. Mij lukte het dus vanaf vandaag ben ik officieel eggmaster :P Op het einde konden we nog een stempel van de evenaar krijgen in ons paspoort: altijd leuk natuurlijk.

Foto´s van Mitad del Mundo staan op Facebook. Er komen er misschien nog wel meer bij want niet alle foto´s zijn gemaakt met mijn camera.

De komende dagen zal ik weer vooral druk zijn met Spaanse les. Hoogstwaarschijnlijk alleen want voor Laurianne willen ze een andere Spaanse juf zoeken. Zij heeft namelijk nog maar een weekje les en spreekt al veel beter Spaans dus dan is het voor ons allebei fijner om niet samen meer les te hebben.

Hoe is het verder in Nederland? Was appelpop leuk? En verder nog dingen gebeurd?

Liefs Marloes

• 09 September 2012 - 21:44

Jos En Harriëtte Salet:

Wat leuk om te lezen allemaal, je kunt hele mooie verhalen schrijven. Deze ervaring nemen ze je nooit meer af. Geweldig! Geniet ervan. Grtjs uit Lauwe

• 10 September 2012 - 07:44

Eva:

Hiii Marloes!

Keileuke foto's op je blog! Fijn dat je het leuk hebt. Echt leuk om te lezen wat je daar allemaal beleeft! Succes met je Spaanse lessen!
    Xx Eva

• 10 September 2012 - 21:25

Opa En Oma Kock:

Hoi Marloes, leuke foto's op facebook, vooral de kathedraal en het plein kunnen we ons nog goed
    herinneren (daar werd oma's rugzak losgesneden)
    Wat een land en cultuur hè. Geniet maar van alles wat je ziet en ruikt en hoort.
    Veel liefs van opa en oma

• 13 September 2012 - 14:34

Wieke:

hallo mevrouw de eggmaster!

wat lees ik nou? kan jij niet dansen? zekeeers wel, sowieso de rinus move.
    daar ben jij toch dikke pro in! =)
    maar wel vet hoor, al die dingen op de evenaar, dat wist ik eigenlijk helemaal niet.
    hoe gaat het spaans je af? kun je al veel?

appelpop was leuk hoor, wel weer drukker dan ooit haha. het was ook best lekker weer.
    verder is er hier volgens mij niet zoveel gebeurt, onder water loopt nog altijd in een draaikolkje
    door het afvoerputje.. =')

xxx.

• 13 September 2012 - 14:35